Sista dagen på SM i precisions- och fältskjutning

Under den sista dagen på SM i Gävle genomfördes fältskjutning i revolver öppen klass, fältskjutning vapengrupp C veteran yngre och äldre samt precisionsskjutning i vapengrupp A öppen klass.

Under den sista dagen på SM i Gävle genomfördes fältskjutning i revolver öppen klass, fältskjutning vapengrupp C veteran yngre och äldre samt precisionsskjutning i vapengrupp A öppen klass.

Dagen bjöd på ett fint väder för skytte och många låg i gräset för att njuta av solen mellan skjutningarna.
Den friterade bananen och glassen sålde bra till de skyttar som behövde extra energi för att orka med de sista ansträngande utmaningarna under söndagen.

Fältskjutningsbanan i revolver visade sig vara utslagsgivande. Endast tre skyttar sköt fullt och fick särskjuta om medaljerna. Även fältskjutningen i vapengrupp C för veteran yngre och äldre bjöd på särskjutningar men endast om silver- och bronsmedaljerna.

Precisionsskjutningen i vapengrupp A öppen klass blev en nervrysare på slutet. Inför finalskjutningen ledde Kristian Sjöberg, Torna Hällestads PSK med 340 poäng och klubbkamraten Johan Ahlbeck hade 331 poäng. Johan jagade i fatt Kristian i finalen med tre serier på 49 poäng och vann med 478 poäng, en riktigt fin prestation.

John-Åke Andersson, ordförande i Svenska Pistolskytteförbundets tävlingskommité hyllade tävlingarna och det enastående arbete alla inblandade gjort för att genomföra arrangemanget. Välförtjänta funktionärer tilldelades förbundets förtjänstplaketter i silver och brons för sitt arbete vilket även applåderades av publiken.

Dagens guldmedaljörer
Fältskjutning R Öppen – Mattias Thomsson, Johannishus PSK
Fältskjutning C Veteran yngre – Sören Rehn, Tidaholms PSK
Fältskjutning C Veteran äldre – Gunnar Samuelsson, Vårgårda PSK
Precisionsskjutning A Öppen – Johan Ahlbeck, Torna Hällestads PSK

Vi vill tacka alla skyttar, funktionärer och arrangörer för ett genomgående väl genomfört SM.

Svensk mästare – Fältskjutning R Öppen
Mattias Thomsson, Johannishus PSK


Svensk mästare – Fältskjutning C Veteran äldre
Gunnar Samuelsson, Vårgårda PSK

Svensk mästare – Fältskjutning C Veteran yngre
Sören Rehn, Tidaholms PSK
Svensk mästare – Precisionsskjutning A Öppen
Johan Ahlbeck, Torna Hällestads PSK