RM Pistol m/88

Under helgen 10-11 augusti genomförde hemvärnet sitt riksmästerskap i pistol m/88 på Göta Ingenjörregemente Ing2 som ligger i småländska Eksjö. Svenska Pistolskytteförbundet hjälper årligen till att arrangera tävlingarna med hjälp av en lokal krets och förening.

Eksjö ligger inom Jönköpings pistolskyttekrets som därför fick i uppdrag att bistå hemvärnet med tävlingarna. Eftersom Eksjö Skyttegille är garnisonsstadens närmsta förening fick de även ta den största delen av tävlingsarragemanget.

Lördagen bjöd på skjutning i militär snabbmatch, och tävlingen började med ett riktigt hällregn. Luftfuktigheten steg och imman på skyddsglasögonen var oundviklig. Trots detta var skyttarna tacksamma, regnet kunde ha kommit på söndagen då fältskjutningen skulle ske.

Poängen i den militära snabbmatchen var väldigt varierande. Från 523 till 34 poäng. Detta kan ge en fingervisning på hur mycket soldaterna verkligen får träna. De vi pratade med skulle gärna vilja få mer tid till träning med pistol.

Fältskjutningen var traditionell och hade inte några större utsvävningar jämfört med en civil fältskjutning. Fältbanan var väldigt uppskattad av soldaterna och många hade gärna velat skjuta mer.

Stort tack till samtliga skyttar och funktionärer för en väl genomförd tävling.

Medaljörer

Militär snabbmatch – Individuellt
Guld 523p – Pär Marklund
Silver 507p – Per Olof Tejbo
Brons 503p – Henrik Bergqvist

Militär snabbmatch – Lag
Guld 1465p – Pär Marklund, Lars Berglund, Peter Jonsson
Silver 1371p – Christian Gustafsson, Mats Svensson, B-G Risberg
Brons 1365p – Johan Bergvall, Jesper Johansson, Mats Svensson

Fältskjutning – Individuellt
Guld – Christian Gustafsson
Silver – Danny Fröberg
Brons – Peter Jonsson

Fältskjutning – Lag
Guld – Lars Berglund, Peter Jonsson, Pär Marklund
Silver – Emanuel Edlund, Fredrik Jönsson, Martin Rydman
Brons – Christian Gustafsson, B-G Risberg, Mats Svensson

Medaljörer – Militär snabbmatch. Fr.v. Henrik Bergqvist (brons), Per Olof Tejbo (silver), Pär Marklund (guld)
Medaljörer Fältskjutning – Fr.v. Danny Fröberg (silver), Christian Gustafsson (guld). Saknas på bild för bronsmedaljören Peter Jonsson.