Nordiska mästerskapen i pistolfältskjutning 2022

I år var Sverige värdland för de Nordiska Mästerskapen i fältskjutning. Tävlingarna genomfördes lördagen den 17 september på Döderhult Pk:s skjutbana strax utanför Oskarshamn. Det blev ett verkligt storslam för Sverige när det gäller tävlingens guldmedaljer. 

I år var Sverige värdland för de Nordiska Mästerskapen i fältskjutning. Tävlingarna genomfördes lördagen den 17 september på Döderhult Pk:s skjutbana strax utanför Oskarshamn.

Dagarna innan tävlingen genomfördes ett träningsläger med landslaget och dess lagledare där lagen svetsades samman och de sista detaljerna i skyttet förfinades.

Tävlingen bestod av två varv på fältskyttebanan med en lunch mellan de olika varven. Det första varvet skjuter samtliga lag vapengrupp C. Det andra varvet skjuter alla utom juniorer i vapengrupp B, medan juniorer skjuter ytterligare en gång i vapengrupp C.

Efter det första varvet låg Sverige mycket bra till i resultatlistan, men allt skulle kunna ändra sig efter andra varvet. Skyttarna var nu tvugna att fokusera och ge sitt yttersta för att vinna.

På kvällen efter tävlingen hölls en bankett med medaljceremoni. Det blev ett verkligt storslam för Sverige när det gäller tävlingens guldmedaljer. Många svenska skyttar lämnade kvällens bankett med både en och två guldmedaljer kring halsen.

I lagtävlingen tog de svenska juniorerna, herrarna och veteranerna guld och de svenska damerna tog silver. I den individuella tävlingen tog de svenska juniorerna samtliga medaljer. Sveriges herrar tog även de samtliga indivuella medaljer. I damklassen tog sverige både silver och brons. De svenska veteranerna tog både guld och silver.

Samtliga resultat kommer att publiceras på Svenska Pistolskytteförbundets hemsida.

 

Svenska Landslaget 2022
Juniorer: Leopold Joandi, Eric Andersson, Christian Sternbrink och Emil Thomsson.
Damer: Madeleine Johansson, Anna Karlsson, Katarina Pihlström och Belinda Hammar.
Herrar: Martin Frejd, Henrik Arvidsson, Christian Johansson och Joe Furborg.
Veteraner: Thomas Karlsson, Klas Svensson, Jan-Åke Lindström och Sören Rehn.
Lagledare: Marie Brunsson, Per-Anders Svensson och Bo Walger.

Mer om det Nordiska Mästerskapen i fältskytte kan ni läsa i nästa utgåva (4/2022) av Nationellt Pistolskytte.