Nordiska Mästerskapen i fältskjutning 2019

Lördagen den 21 september genomfördes de nordiska mästerskapen i fältskjutning. I år stod Norge som värdland och tävlingarna genomfördes på Greipstads Pistolklubbs skjutbana strax väster om Kristiansand.

Tidigare år har endast klasserna juniorer, damer och seniorer tävlat om medaljerna i mästerskapen, men i år var det även dags för veteranerna att medverka i landslagen.

Landskampen skjuts i två omgångar. Först skjuter samtliga klasser vapengrupp C. Därefter skjuter alla klasser utom juniorer vapengrupp B. Juniorerna skjuter C ytterligare en gång. Resultaten räknas ihop och de tre bästa resultaten från varje land räknas ihop till lagpoängen.

Tävlingsdagens morgon började med ett rått väder där dimman låg över vattnet. Under förmiddagen steg temperaturen och blev till en värmebölja som höll i sig under resten av dagen.
Innan tävlingen hissades de tävlande ländernas flaggor samtidigt som nationalsångerna spelades.

De svenska seniorerna var på topp i år och tog hem guldet i lag. Dessutom tog de även hem alla valörer på medaljer individuellt. Juniorerna var även de på topp och kammade hem lagguldet. Juniorerna tog även hem guld och silver individuellt.

Damerna och veteranerna kämpade till sig silvermedaljerna i lag. Även i veteranklassen tog Sverige hem ett individuellt guld och ett silver i damklassen.

Väl kämpat alla skyttar och tack för en mycket bra prestation under de nordiska mästerskapen.

Den fullständiga resultatlistan finns att se på https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2019/09/nordisk-felt-2019-resultat.pdf.